Voitto antaa itseluottamusta

Suomi oli erittäin dominoiva osapuoli ottelussa Serbiaa vastaan. Signeulin määräämä kova ja aggressiivinen prässipeli toimi loistavasti, eikä Serbia saanut peliä rullaamaan. Taktiikkana oli pelata hyväpotkuinen vasen toppari Nevena Damjanovic pois pelistä ja antaa painetta puolustuksen oikealle laidalle.

 Avausjaksolla Suomi ei onnistunut rakentamaan selkeitä maalipaikkoja dominoinnista huolimatta. Signeul sanoi hyökkäyspään pelaajille tauolla haluavansa prässin jatkuvan toisella jaksolla.
 Suomen pelaajat, etunenässä hyökkääjät Linda Sällström ja Juliette Kemppi tekivät työtä käskettyä, ja taktiikka puri entistä paremmin.
 Kun tuulennopea Kaisa Collin, 20, vaihdettiin kentälle 61. minuutilla, kärkeen tuli entistä enemmän tulivoimaa. Naisten Liigan maalikuninkuuden PK-35 Vantaassa päättyneellä kaudella voittanut Collin oli pahanteossa useaan otteeseen viimeisen puolituntisen aikana.
Suomi pelasi juuri taktiikan mukaisesti, mikä laittoi Serbian lähes koko ottelun ajan pulaan. Signeul huomautti kuitenkin, että parannettavaa riittää hyökkäyspäässä. Varsinaiset maalintekopaikat jäivät melko vähiin.
– Tilaa on kehitykselle, erityisesti viimeisellä kolmanneksella. Olimme parempia siellä pelin lopussa. Mutta viimeiset syötöt, Signeul hymähti ja huomautti Suomen pelanneen avausjaksolla hieman turhan monimutkaisesti.
Joukkueensa peliin hän oli kaikesta huolimatta hyvin tyytyväinen.
– Emme olleet johdonmukaisia avausjaksolla, mutta toisella puoliajalla olimme. Osuimme ylärimaan ja tolppaan. Minusta olisimme voineet tehdä kaksi, kolme tai neljä maalia.
Suomen puolustuslinja ja Saksan Bundesliigan jättiläisen Bayern Münchenin (https://bundesliigafi.com/otteluohjelma/bayern-munchen/) maalivahti, Suomen kapteenina toiminut Tinja-Riikka Korpela selvisivät lopulta varsin helpolla. Oikeana pakkina pelannut Italian Serie A:n Juventuksen (https://serieafi.com/otteluohjelma/juventus/) Tuija Hyyrynen nousi jatkuvasti aktiivisesti mukaan hyökkäyksiin, kun pelilliset tapahtuvat antoivat siihen mahdollisuuden.
Serbia on pelannut MM-karsinnassa kolme ottelua ja saanut niistä kasaan vain kolme pistettä. Nekin tulivat juuri Suomea vastaan seuraavaksi pelaavaa Israelia vastaan. Serbia voitti tuon pelin 2-0.
Suomelle MM-karsintaottelu oli vasta ensimmäinen. Lohkoa johtaa niin ikään vain yhden ottelun tahkonnut Itävalta, joka kukisti Serbian selvin 4-0-lukemin.

Related Posts