Suomen jalkapallomaajoukkueen tähti yllättynyt Championshipin ottelutahdista

11.10.2018

Suomen jalkapallomaajoukkueessa viime pelit ratkaissut Teemu Pukki on ollut hyvässä vireessä myös Englannin Championshipissä. Pukki valittiin syyskuun parhaaksi pelaajaksi joukkueessaan Norwich Cityssä ja hän oli myös ehdolla koko sarjan kuukauden pelaajaksi.

Kaikkiaan syyskuu oli Pukilta erinomainen. Maajoukkueessa kotkalainen osui kahdesti kahdessa pelissä ja kolmessa seurajoukkuepelissä tuli kolme maalia. Pukki osui siis viidessä pelissä peräkkäin ja hänen joukkueensa voitti joka pelin.

– Kyllä se oli niin, että meni peliin ja tiesi, että tästä tulee hyvä. Voitettiin joukkueelle, mikä oli tärkeää maaottelutauon jälkeen. Ennen maaottelutaukoa ei ollut mennyt kovin hyvin. Siitä saatiin hyvä draivi päälle ja päästiin kärkikahinoihin. Tuo on tosi tasainen sarja, niin muutamalla voitolla siinä nousee ihan hyvin, Pukki sanoi.

Pukki kamppailee jopa koko Mestaruussarjan maalikuninkuudesta. Vedonlyöntitoimistojen mukaan hänellä on siihen myös aivan realistiset mahdollisuudet. Betfairin listoilla vain kymmenen ja LeoVegasilla vain kahdeksan pelaajaa saa häntä pienemmät kertoimet maalipörssin voitolle.

Tanskalaisesta Bröndbystä Norwichiin siirtynyt Pukki on saanut huomata, että Mestaruussarja on fyysisyyden lisäksi myös erittäin tasainen sarja.

– Tosi tasainen sarja. Se on varmaan ollut semmoinen iso juttu, että jokainen voi hävitä kelle vaan ja siellä on tosi kovia joukkueita. Siellä on ihan Valioliigatason joukkueita, Pukki kertoi.

– Juuri pelattiin Stokea vastaan, ja niillä oli ainakin puolet jätkistä sellaisia jotka pelasivat vielä viime kaudella Valioliigaa. Meidän olisi pitänyt voittaa myös Stoke, se oli jännä matsi.

Englannin mestaruussarjassa pelataan peräti 46 sarjapeliä. Välillä vastaan tulee kolmen ottelun viikkojakin. Sarjapelien lisäksi pelaajat pelaavat cupin otteluita sekä maaotteluita, joten pelaajat joutuvat koville.

Seuraavia maaotteluita varten Pukin ei tarvitse onneksi matkustaa paljoa. Suomi kohtaa Kansojen liigassa Viron Tallinnassa ja isännöi Kreikkaa Suomessa.

– Tämä on ihan kiva, Virossa ja Suomessa. Näitä tuplaotteluita on tuolla (Englannissa) joka viikko, niin sinänsä kroppa on jo tottunut siihen. Ei se ole sinänsä erikoista.

Palautuminen on ollut tärkeässä roolissa tiiviin otteluohjelman takia.

– Ei siinä kauheasti ole kunnon futistreenejä vedetty. Se on aika lailla peli, palauttava ja sitten valmistava (harjoitus). Onhan se aika hurjaa. Tiesin että Englannissa on paljon pelejä, mutta ehkä on tullut vähän yllätyksenä, että niitä on oikeasti noin paljon.

– Toivottavasti saisi jossain vaiheessa pari päivää huilia. Tässä on nyt niin paljon pelejä, ettei ole vielä kerennyt. Hyvin on kuitenkin vielä jaksanut, se on positiivista.

Pukki on pelannut urallansa Mestaruussarjan ja Tanskan liigan lisäksi myös Espanjan La Ligassa Sevillan riveissä sekä Saksan Bundesliigassa Schalkessa.