Suomen jalkapallomaajoukkueella pieniä muutoksia Viroa vastaan

8.10.2018

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa Kansojen liigassa Viron vieraissa ensi perjantaina 12.10 ja Kreikan kotonaan maanantaina 15.10.

Alla on kaksi voittoa kahdesta pelistä, joten näiden tulosten valossa tarvetta suurille muutoksille ei ole. Suomi voitti kotipelinsä Unkaria ja Viroa vastaan maalein 1-0. Teemu Pukki iski molemmat Huuhkajien maalit otteluiden alkupuolella.

– Hyvä kokemus saatiin Virosta kotipelissä. Tulos oli hyvä ja esitys kokonaisuudessaan vähintäänkin tyydyttävä. Nyt Virolla on varmaan aika suuri revanssin halu kotiyleisön edessä. Tulee varmasti kova taistelu, mitä se oli Turussakin, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva ennakoi.

Huuhkajien joukkue kokee pieniä muutoksia verrattuna aiempiin peleihin. HJK:n puolustaja Juha Pirinen palaa ryhmään. Pirinen kärsi aiemmin vammoista, mutta on ollut jo jonkin aikaa hyvässä vedossa seurajoukkueessaan.

Dundee FC:n keskikentällä pelaava Glen Kamara on myös mukana. Hän oli Pirisen tavoin sivussa viimeksi maajoukkueesta vammojen takia.

Petteri Forsell on päässyt puolestaan Puolan liigassa hyvään iskuun. Kymmenessä ottelussa on tullut kuusi maalia Miedz Legnican paidassa. Forsell esiintyy Suomen jalkapallomaajoukkueessa ensimmäistä kertaa sitten kevään 2017.

– Joku voisi ajatella, että miksi vaihtaa voittanutta joukkuetta. Aina lähestytään näitä pelejä siinä mielessä, miten saamme luotua sellaisen voittavan strategian ja siihen oikeanlaiset pelinappulat eli oikeanlaiset pelaajat, Kanerva pohti joukkueen muutoksia.

– Täytyy luoda erilaisia skenaarioita yksittäisten pelienkin sisällä. Millaisia pelaajia tarvitsemme, jos tehdään esimerkiksi taktisia muutoksia? Olemme analysoineet tarkkaan esimerkiksi Viro-pelin ja siihen peilaten tarvitsemme ehkä joitain uusia kavereita mukaan ryhmään, hän jatkoi.

Kun uusia nimiä tulee sisään, niin vanhoja pitää lähteä pois. Kanerva tähdensi kuitenkin, että nyt ilman valintaa jääneet, eivät kuitenkaan alisuorittaneet aiemmissa peleissä.

– Tämä on positiivinen ongelma minulle ja valmennustiimilleni. Aina spekuloimme, ketkä ovat ne pelaajat, jotka sen tuloksen voivat kussakin yksittäisessä pelissä tuoda.

Toisaalta Suomen jalkapallomaajoukkueesta on myös lopettanut isoja nimiä viime aikoina. Alex Ring päätti maajoukkueuransa vain 27-vuotiaana. Ring pelaa Yhdysvaltojen jalkapalloliiga MLS:ssä ja perusteli päätöstään pitkien pelimatkojen rasituksella.

Saksan Bundesliigassa pelaava Niklas Moisander, Italian Serie A:ssa pelaava Perparim Hetemaj, Ruotsin pääsarjassa pelaava Kari Arkivuo ja Englannin toisella sarjatasolla pelaava Niki Mäenpää ovat myös jättäneet Suomen jalkapallomaajoukkueen.

Suomi lähtee vedonlyöntiin tarjottujen kertoimien valossa ennakkosuosikkina vieraspeliinsä Viroa vastaan. Mistään helposta ottelusta ei kuitenkaan ole kyse, sillä esimerkiksi Betfair tarjoaa Huuhkajille kertoimen 2,10, siinä missä tasapelin kerroin on 2,80 ja Viron 3,60.