Suomalaisselostaja Mestarien liigan välieristä: Herkullista!

Eurooppalainen seurajoukkuejalkapallo lähestyy kauden huipennusta.

 

Jalkapallon Mestarien liigan välierissä kohtaavat Bayern München ja Real Madrid sekä Liverpool ja AS Roma. Välierien ensimmäiset osaottelut pelataan Bayernin ja Liverpoolin kotikentillä 24. ja 25. Huhtikuuta. Toiset osaottelut pelataan puolestaan Realin ja Roman kotikentillä 1. ja 2. toukokuuta.

 

– En tiedä, onko palloissa jotain merkintöjä, mutta herkullisesti Liverpool-Roma-parissa saadaan Mohamed Salahin paluu vanhaan kotikaupunkiin ja Bayern pääsee viime kaudesta hakemaan revanssia Realista, Viasatin selostaja Ville Kuusinen sanoi viitaten siihen, että viime kaudella Real pudotti Bayernin Mestarien liigan puolivälierissä.

 

Kuusinen kertoi samalla tarkemmin, mitä hän ajattelee Mestarien liigan välieristä.

 

– Liverpool-Roma on mielenkiintoinen pari kaikkinensa. Merseysiden punaiset on karsinnoista saakka ollut itselle mahdollinen musta hevonen, ja (manageri Jürgen) Klopp osaa cup-kilpailujen metkut. Sarjassa Poolin tasaisuus ei riitä mestaruuteen, mutta yksittäisissä peleissä se pystyy kaatamaan kenet tahansa. Varmasti Anfieldilla se pyrkii samaan mihin Manchester Cityä vastaan: täysi höyry alusta saakka päälle, ja pari maalia Roman verkkoon.

 

AS Roma ei ole Kuusisen mukaan kuitenkaan vailla mahdollisuuksia.

 

– Roma teki valmentajansa Eusebio Di Francescon johdolla taktisesti loistavaa työtä puolivälierissä, ja missään tapauksessa Barcelonan putoaminen ei ole vääryys. Onko tankki tyhjä ja pystyykö joukkue vielä yllättämään? Seura on ylittänyt kaikki odotukset, ja vaikka se ei selviäisi finaaliin, tulee Stadio Olimpicon ottelussa olemaan aivan sairas tunnelma. Ehkäpä stadionin historian paras?

 

Real Madrid eteni puolivälieriin, kun se kukisti tasaisessa otteluparissa Juventuksen.

 

– Real sitten pääsi jatkoon, draamaa ei puolivälierästä Juvea vastaan puuttunut. Manageri Zinedine Zidanen ryhmä tietää, miten tämä kilpailu voitetaan, kokemus on niin mieletön madridilaisilla. Ja Cristiano iskee tällä tahdilla myös Bayernin verkkoon pari maalia tässä otteluparissa. Mielestäni vahva otteluparin suosikki, Kuusinen kertoi arvionsa.

 

Vedonlyönnin kertoimien valossa Real Madrid on ennakkosuosikki, mutta kansainväliset vedonvälittäjät antavat lähes yhtä pieniä kertoimia Bayern Münchenille ja Liverpoolille. AS Roman kertoimet ovat ylivoimaisesti suurimmat, mikä kertoo siitä, että ne pitävät roomalaisten mestaruutta epätodennäköisimpänä.

 

Kuten vedonlyöntiä syvällisesti ymmärtävät tietävät, se ei välttämättä tarkoita sitä, että vedonlyönti Roman mestaruuden puolesta olisi tyhmin veto. Fiksu vedonlyöjä nimittäin suhteuttaa saadun kertoimen aina joukkueen menestysmahdollisuuksiin.