Suikkanen tehnyt loistavaa jälkeä HC Bolzanossa: ”Mestaruus on aina kova juttu”

8.9.2018

Kai Suikkanen otti viime kaudella valmennusvastuun italialaisessa HC Bolzanossa, kun seura rämpi EBEL-liigan viimeisenä. Kurssi kääntyi ja lopulta suomalaisvalmentajan joukkue juhli mestaruutta.

– Menin sinne eräänä tiistaina ja ensimmäinen peli oli torstaina. Kaksi päivää aikaa! Sanoin pelaajille, että älkää miettikö, miten käy. Laitetaan peli kuntoon, ja joku päivä voittoja alkaa tulla. Neljään peliin taisi tulla yksi jatkoaika- tai rankkarivoitto! Joukkue halusi kuitenkin muutoksen. Eivät he halunneet koko ajan vain olla viimeisiä. He olivat valmiita tekemään töitä, Suikkanen muistelee.

– Ihmiset, jotka tekevät Keski-Euroopassa minun töitäni, pitävät tätä kovana saavutuksena. Ihan sama missä liigassa olet, mestaruus on aina kova juttu, ja se on sitä etenkin ihmisille ympärillä. Siellä on hyviä joukkueita. Vaikka eihän se mikään SM-liiga ole, niin joka joukkueessa on 10-15 ulkomaalaista ja paljon pohjoisamerikkalaisia ja he nostavat sarjan tasoa, Suikkanen sanoo.

Tällä kaudella Suikkasen Bolzano on aloittanut CHL:n ryminällä. Sillä on tilillään jo kaksi voittoa HIFK:sta ja yksi ruotsalaisesta Skellefteåsta.

– Joukkue on ihan eri kuin viime vuonna. Meille tuli 10-11 uutta ulkomaalaista ja kolme italialaista joten se on 13-14 uutta pelaajaa. Ei tällä joukkueella ole mitään tekemistä entisen kanssa, Suikkanen taustoittaa tämän kauden joukkuettaan.

CHL:ssä kausi on alkanut siis selvästi odotuksia paremmin. Seura on hyvissä asemissa, kun taistelu jatkopaikoista kiihtyy. Vedonlyöntitoimistoilta ei löydy kuitenkaan luottoa Suikkasen valmennettaville ja seura on rankattu turnauksen häntäpäähän kertoimien valossa.