Robin Lod noussut heti isoon rooliin Sporting Gijonissa

22.10.2018

Suomen jalkapallomaajoukkueen avainpelaaja Robin Lod on saanut välittömästi vastuuta uudessa seurajoukkueessaan Sporting Gijonissa.

Kreikan liigan Panathinaikosista Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle siirtynyt Lod on saanut mukavasti peliaikaa ja maalitilikin on jo avattu.

– Olen päässyt heti pelaamaan ja saanut paikan joukkueesta. Kotona kulkee, mutta vieraissa meillä on ollut vähän huonompaa, vähän sellaista ailahtelevaa, Lod valotti keskikastissa majailevan joukkueen starttia.

Sporting Gijon majailee kymmenentenä Segunda Divisioinissa, mutta esimerkiksi LeoVegasin kertoimien mukaan seuralta voi odottaa parempaa. Se sai kuudenneksi pienimmät kertoimet sarjan mestaruudelle ja kerroin kuuden parhaan joukkoon ja siten nousukarsintoihin oli 2,25.

Segunda Division ei ole luonnollisesti Espanjan pääsarja La Ligan tasoinen sarja, mutta Lod pitää sitä kuitenkin Kreikan liigaa kovatasoisempana.

– Kreikassa ne isot joukkueet ovat kovia, mutta tuolla se on paljon tasaisempaa ja se peli on tosi hyvää.

Lodin pelit ovat sujuneet hienosti myös Huuhkajien kanssa Kansojen liigassa. Suomi kukisti viimeksi Kreikan kotonaan maalein 2-0 ja majailee puhtaalla pelillä C-liigan kakkoslohkon kärjessä. Lod syötti Huuhkajien toisen osuman viime voitossa.

– Hyvä fiilis on. Tästä on hyvä jatkaa ja näkee kyllä, että jengillä on hymy huulilla ja kaikilla on luottavainen fiilis siellä kentällä, Suomen laituri Lod kertoi.