Pekka Saravo uskoo Niko Mikkolan mahdollisuuksiin NHL:ssä

26.9.2018

Niko Mikkola pelasi viime kaudella Tapparan paidassa erinomaisen syksyn. Pelit luistivat siihen malliin Liigassa ja CHL:ssä, että Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki kutsui puolustajan Karjala-turnauksen Leijona-miehistöön.

Keväällä taso laski. Liigassa peli ei luistanut enää samaan malliin, eikä aiemmin povattua kutsua Leijonien olympiajoukkueeseen tullut. Siitä huolimatta Mikkola scoutattiin NHL:ään ja 22-vuotias kiiminkiläinen solmi tulokassopimuksen St. Louis Bluesin kanssa.

Alustavasti Mikkola pelaa AHL-joukkue San Antonio Rampagessa, mutta kauden mittaan hänellä on mahdollisuus lunastaa paikkansa myös Bluesin miehistöön. Tappara-legenda Pekka Saravo uskoo Mikkolan käyttävän tilaisuutensa hyväkseen.

– Varmasti pärjää sitten kun aika on kypsä.

– Henkilökohtaista kokemusta minulla ei ole siltä puolelta, mutta sielläkin on miljoona asiaa, jotka tietysti vaikuttavat siihen, kuka sen mahdollisuuden loppupeleissä saa. Jos hän sellaisen mahdollisuuden saa, niin uskon, että hän pystyy sen käyttämään, Saravo toteaa.

Saravo tietää Mikkolan vahvuudet kaukalossa.

– Hän on isokokoinen, hyvin liikkuva ja hyvin peliä näkevä ronski puolustaja. Hän osaa pelata myös kiekon kanssa, joten en näe esteitä, miksei hän voisi aikanaan pärjätä, Saravo sanoo.

St. Louis Bluesin kausi alkaa 5.10. ottelulla Winnipeg Jetsiä vastaan. Internetin suosituimpiin vedonlyöntitoimistoihin lukeutuva Unibet rankkaa Bluesin jaetusti 10. suurimmaksi mestarisuosikiksi. Jets on puolestaan neljänneksi suurin suosikki voittamaan Stanley Cupin.