Olimpija Ljubljana yllätti HJK:n: ”Näyttää ihan rupujengille”

16.8.2018

Veikkausliiga-seura HJK kärsi 3-0-tappion Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa slovenialaiselle Olimpija Ljubljanalle. Seurat kohtaavat torstai-iltana toisessa osaottelussa Helsingissä.

Heinäkuussa HJK:hon paluun tehnyt Mikko Sumusalo kertaa mietteitään ensimmäisestä osaottelusta:

– Saatiin hyvä alku ja itsellä oli sellainen fiilis ensimmäiset 15 minuuttia, että näyttää ihan rupujengiltä, me voitetaan tämä 5-0. Ei saatu kuitenkaan paikoista sisään ja ne sai varmaan hirveän itseluottamuksen sitä kautta. Sen jälkeen eivät näyttäneet rupujengille, vaan tuntui tosi kovalta nipulta. Verrattuna BATE:een, oltiin mielestäni enemmän kusessa Olimpijaa vastaan, etenkin toisella puoliajalla, Sumusalo toteaa.

Toisessa osaottelussa HJK on suuren urakan edessä, jos mielii vielä selvitä jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa.

– Tiedetään, että ollaan 3-0 häviöllä, kun peli alkaa. Koetetaan saada alkuun hyvä rynnistys päälle ja pari maalia siihen. Jos vaikka päästäisiin lähtemään toiselle puoliajalle 2-0-tilanteesta, niin peli olisi ihan auki. Itseluottamus olisi meillä kova ja vastustajalla alkaisi puntti tutisemaan. Koetetaan saada terävä alku ja paljon paikkoja, Sumusalo pohtii.

HJK on historiassaan tiputtanut Mestarien liigan karsinnoissa mm. Ligue 1 -seura Metzin ja voitti kotistadionillaan Bundesliigassa pelaavan FC Schalken. Viimeisin suuri päänahka on Rapid Wienin kukistaminen kaudella 2014-15.

Pitkävedon kertoimien valossa HJK lähtee torstain peliin ennakkosuosikkina, mutta suomalaisjoukkueen jatkomahdollisuudet ovat kuitenkin hyvin ohuet ensimmäisen osaottelun tuloksen johdosta.