Naisten jalkapallomaajoukkueella pahoja poissaoloja MM-karsinnoissa

28.8.2018

Naisten jalkapallomaajoukkueella on MM-karsinnoissa vielä kaksi peliä jäljellä. Helmarit joutuu kuitenkin niihin pahasti raajarikkoisena.

Suomi on kolmantena lohkossaan ja jäljellä olevat pelit ovat vierasottelut lohkoa johtavaa Espanjaa ja toisena olevaa Itävaltaa vastaan. Espanjalla on 18 pistettä, Itävallalla 13 ja Suomella 10.

Helmareilta sivussa ovat joukkueen kapteeni ja selkeä ykkösmaalivahti Tinja-Riikka Korpela ja kolmosmaalivahtina toiminut Kreeta-Liisa Yli-Säntti. Viimeisin takaisku tuli perjantaina, kun keskikentän maestro Emmi Alanen loukkaantui.

– Molemmat maalivahdit ovat sivussa vielä jonkun aikaa. Olemme kuitenkin iloisia, että saamme mukaan Paulan (Myllyoja) ja Annan (Tamminen). ÅU pelannut loistavan kauden Naisten Liigassa ja Anna on pelannut hyvin. Paula on ollut todella hyvä Hongassa, joka pärjäsi erinomaisesti myös Mestarien liigassa ja pääsi jatkoon, päävalmentaja Anna Signeul kertoi lehdistötilaisuudessa.

Sanni Franssi pelaa puolestaan MM-karsinnoissa seurattomana. Viime kaudella Serie A:ssa Juventukselle kymmenen maalia paukuttanut Franssi jäi ilman uutta sopimusta.

– Tilanne on Sannille pettymys. Italian liigassa on uusi sääntö, eli joukkueet saavat ottaa joukkueeseensa vain tietyn määrän ulkomaalaisia pelaajia. Juventus perusteli tapahtunutta niin, että he olivat jo tehneet sopimuksia muiden kanssa ennen kuin he tajusivat, ettei heillä ollut enää mahdollisuutta ottaa Sannia, Sigenul kertoi.

– Sannilla oli muita vaihtoehtoja. Hän oli kuitenkin täysin keskittynyt jatkamaan Juventuksessa, joten hänen suunnitelmansa menivät palasiksi. Nyt hänellä ei ole seuraa, eikä hän ole pelannut otteluita. Hän on kuitenkin harjoitellut. Olen luottavainen, että hän on hyvässä kunnossa.

Suomi kohtaa Espanjan Santanderissa perjantaina 31.8. ja Itävallan Wiener Neustadtissa 4.9.. Helmarit hävisi molemmille kotipelinsä lukemin 0-2. Otteluun ei ole julkistettu vielä vedonlyönnin kertoimia, mutta etenkin lohkoa dominoinut Espanja lähtee kotipeliinsä selvänä ennakkosuosikkina.