Lahdenmäki kertoi, miksi hän valitsi HIFK:n

HIFK:n fanit toivovat, että joukkue nousee takaisin jalkapallon Veikkausliigaan.

 

Jalkapallon Veikkausliigasta Ykköseen viime kauden päätteeksi pudonnut HIFK ilmoitti huhtikuun puolivälissä, että se on tehnyt sopimuksen puolustaja Jarkko Lahdenmäen kanssa.

 

Siirto tuli hienoisena yllätyksenä, sillä Lahdenmäki on pelannut aiemmin Veikkausliigaa Rovaniemen Palloseurassa. Viime kauden hän pelasi Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Fredrikstadissa.

 

– Kun kausi läheni, tarvitsin treeniä ja pelejä. Tämä ratkaisu kuulosti houkuttelevalta, Lahdenmäki selitti siirtoaan helsinkiläisjoukkueeseen.

 

Lahdenmäki linjasi, että HIFK haluaa nousta takaisin Veikkausliigaan jo ensi kaudeksi.

 

– Aina haluaa itsekin mennä uralla eteenpäin ja ottaa niitä askeleita. Totta kai pitää vähän ottaa johtajuutta puolustuslinjassa, mutta varmaan sillä perustekemisellä ja vahvalla pelaamisella saadaan luotua koko joukkueeseen hyvä tekeminen. Tämmöinen taisteleva ja työteliäs porukka, niin luulen, että tästä tulee hyvä homma ja sovin pakettiin tosi hyvin, hän kertoi.

 

Lahdenmäki kertoi, että hän neuvotteli myös RoPS:n kanssa.

 

– Heillä oli vähän jo pelaajabudjetit käytetty ja muutenkin joukkue oli aika täysi. RoPSin päävalmentaja Toni Koskela olisi halunnut sinne, mutta ratkaisuni oli sitten tämä.

 

Ei ole ihme, että RoPS:n pelaajabudjetissa ei ollut enää tilaa, sillä rovaniemeläisseura hankki kauden kynnyksellä Taye Taiwon, joka on aiemmin pelannut muun muassa ranskalaisessa Olympique Marseillessa ja italialaisessa AC Milanissa.

 

Jalkapallon MM-kisoissa 2018 Taiwoa ei nähdä, mutta hän kuului Nigerian jalkapallomaajoukkueeseen vuosina 2004-12. Hän pelasi MM-kisoissa vuonna 2010.

 

Veikkausliigassa pelaa pelaaja, eli KuPS:n Abdalla El-Said, joka saatetaan hyvinkin nähdä jalkapallon MM-kisoissa 2018.