Kandji houkutteli Savagen FC Honkaan

8.8.2018

Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussut FC Honka porskuttaa mukavasti sarjan kärkipäässä. Espoolaisjoukkue sai heinäkuussa hyvän vahvistuksen, kun gambialainen Demba Savage palasi vanhaan seuraansa.

Savage pelasi ennen Suomeen paluutaan Turkin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Erzurumsporin joukkueessa. Siellä hän iski 12 ottelussa kaksi maalia. Peliaikaa kertyi kaikkinensa kuitenkin vain 383 minuuttia.

FC Hongan senegalilaishyökkääjä Macoumba Kandji tutustui Savageen, kun miehet pelasivat yhtä aikaa HJK:ssa vuonna 2014. Kandji myöntää, että oli houkuttelemassa Savagea seuratoverikseen Honkaan.

– Demba on tietysti se, joka tekee lopulliset päätökset, mutta totta kai sanoin, että tule tänne, olisi todella hyvä juttu saada sinut Honkaan. Hän on laatupelaaja ja hänestä on hyötyä meille, Kandji kertoi.

– Soitin hänelle pari kertaa ja sanoin, että c’mon, tule nyt.

– Demba on hyvä ystäväni. Olemme yhteydessä, oli hän sitten Gambiassa ja minä Amerikassa. Kun kuulin hänen olevan vapaana, otin yhteyttä häneen, Kandji kertoi.

Yhdysvalloissa asuvaa Kandjia kannattaa kuunnella, kun hän arvioi seuratovereitaan. Kandji on pelannut urallansa useamman kovan tason pelaajan kanssa. MLS:n New York Red Bulssissa hän pelasi yhdessä entisen AS Monacon, Juventuksen ja FC Barcelonan hyökkääjän Thierry Henryn kanssa.