Jalkapallon MM-kisoihin tähtäävä egyptiläinen tehnyt vaikutuksen KuPSin valmentajaan

Egyptin jalkapallomaajoukkueeseen kuuluva Abdalla El Said kuuluu kuopiolaisjoukkueen luottopelaajiin.

 

KuPS teki jalkapallon Veikkausliigassa jättiyllätyksen, kun se onnistui hakemaan 1-2-vierasvoiton HJK:n kotikentältä lauantaina.

 

KuPS:n maaleista vastasivat Saku Savolainen ja Ilmari Niskanen. Kentällä vaikutuksen teki myös egyptiläinen Abdalla El Said, joka siirtyi kuopiolaisten riveihin lainasopimuksella Al-Ahlysta. El Said, 32, on ehdolla Egyptin maajoukkueeseen, joka pelaa jalkapallon MM-kisoissa 2018.

 

– Hän pelasi taas tänään hyvin, vähän eri roolissa kuin tähän asti. Siinä näki, että fiksu pelaaja, pystyy mukautumaan tilanteeseen ja hyvin toimi (Ville) Saxmanin kanssa tuo kommunikointi, KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi.

 

Honkavaara kertoi, että El Said tuo rauhallisuutta KuPSin pelaamiseen. Samalla KuPS-valmentaja arvioi, että egyptiläinen parantaa vielä kauden edetessä.

 

– Kaveri on aika kovassa kunnossa. Pystyy pelaamaan kolme peliä tuosta tavallaan kylmiltään viikkoon. Hyvin on tullut mukaan. Nöyrä kaveri ja hieno ihminen. Sillä tavalla kunnia valmentaa häntä, Honkavaara tokaisi.

 

El Said on pelannut Egyptin joukkueessa 33 peliä, joissa hän on tehnyt kuusi maalia.

 

Egyptin maajoukkueen kirkkain tähti on Liverpoolissa fantastista kautta pelaava hyökkääjä Mohamed Salah.

 

Valtaosa maajoukkueen pelaajista pelaa Egyptin liigassa. Muutama pelaaja tekee uraa Englannissa, mutta esimerkiksi marraskuussa pelatussa MM-karsintapelissä Ghanaa vastaan mukana ei ollut ainuttakaan esimerkiksi Italian jalkapalloliigassa tai Espanjan jalkapalloliigassa pelaavaa miestä.

 

Egypti pelaa jalkapallon MM-kisoissa samassa alkulohkossa Venäjän, Uruguayn ja Saudi-Arabian kanssa.