Huuhkajat eivät haihattele Bundesliigan ja Serie A:n tähtien perään

Suomen jalkapallomaajoukkue, eli Huuhkajat, matkustaa leirille Abu Dhabiin, jossa se joutuu todennäköisesti tulemaan toimeen ilman Bundesliigassa ja Serie A:ssa pelaavia tähtiään.

 Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva vie miehistönsä tammikuussa Abu Dhabiin, jossa Huuhkajat ovat leireilleet viime vuosina. ”Rive” ei luultavasti saa kaikkia parhaita leirilleen.

 – Abu Dhabiin lähdetään tammikuun 7. päivä. Päivät eivät ole kansainvälisiä pelipäiviä, joten se aiheuttaa haasteita joukkueen kasaamiselle. Vaikka esimerkiksi Pohjoismaissa ei ole sarjat käynnissä ja Saksassa peleistä on tauko, niin seurojen ei tarvitse silti päästää pelaajiaan. Tulee tässä melkein joka päivä hyviä ja huonoja uutisia keitä saan sinne mukaan, Kanerva kertoo.

Suomen runkopelaajista sivuun jäävät todennäköisesti Bundesliigassa pelaavat Lukas Hradecky ja Joel Pohjanpalo sekä Serie A:ssa pelaavat Perparim Hetemaj ja Sauli Väisänen. Vaikka Bundesliigan (https://bundesliigafi.com) ja Serie A:n (https://serieafi.com/) tähtipelaajat jäisivätkin pois, Kanerva ei halua puhua B-maajoukkueesta.

 – Joku haluaa kutsua sitä B-maajoukkueeksi. Minä en kutsu sitä B-maajoukkueeksi, vaan kutsun sitä Huuhkajaryhmäksi. Viime vuonna Abu Dhabissa mukana olleesta ryhmästä loppupeleissä oli aika moni pelaamassa jopa karsintapelejä.

 – Suurin osa matkaan lähtevistä on varmastikin veikkausliigapelaajia, tulee joitain U21-maajoukkueen pelaajia (https://www.palloliitto.fi/maajoukkueet/u21/pikkuhuuhkajat-pelaajat) mukaan ja Pohjoismaissa pelaavia, toivottavasti muualta Euroopasta muutama lisää.

 

Related Posts