Hallitseva mestari JYP innolla CHL-kauteen – ”Tiedämme, miten vaikea se on voittaa”

30.8.2018

Viime kaudella CHL-mestaruus tuli Suomeen, kun JYP kaatoi finaalissa ruotsalainen Växjö Lakers 0-2-lukemin. JYP on tähän mennessä CHL:n ainoa suomalaismestari.

Uuteen CHL-kauteen jyväskyläläiset lähtevät innolla.

– Mukava on lähteä (kauteen). Itse olen aina tykännyt näistä peleistä. On mukavaa pelata eri joukkueita vastaan. Kuitenkin Liigassa pelataan niin monta kertaa samoja joukkueita vastaan. Näistä peleistä voi aina oppia uutta, ja peli on yllätyksellistä, kun ei aina tiedä yhtään, mitä on tulossa, kertoi JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen tulevasta CHL-kaudesta.

– Erityisesti nyt on mukavaa lähteä puolustamaan mestaruutta, kun tiedämme, miten vaikea se on voittaa. Olemme jotain oppineet siitä ja olemme valmiina, hän sanoo.

Tuppurainen kuvailee JYPin alkavan kauden joukkuetta kokeneeksi.

– Meillä on normaalia enemmän kokeneita pelaajia kuin yleensä. Kaikki ovat huippukunnossa, pitkät urat on monilla takana ja monta vuotta vielä edessäkin. Meillä on hyvä juttu menossa. Meillä on uusi valmentaja ja uusia juttuja. Ilmapiiri on iloinen tällä hetkellä. Kaikki ovat innoissaan aloittamassa CHL:n, Liigan pistepörssissä viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Tuppurainen kertoi.

Tällä kaudella menestystä haetaan uuden ja nuoren päävalmentaja Lauri Merikiven johdolla.

– Valmentaja tuo omia juttujaan mukana, mutta kyllä tuttujakin juttuja on mukana. Olemme aina olleet työteliäs joukkue. Tietenkin peli kehittyy ja meidän pitää kehittää peliä, vaikka totta kai uusia juttuja siihen on tullut. Katsotaan, miten ne lähtevät toimimaan, ja yritetään sitten parantaa, Tuppurainen muotoilee.

Vedonlyönnin kertoimissa JYP on sijoitettu CHL:n kärkipäähän, mutta ei kuitenkaan aivan suurimpien voittajasuosikkien joukkoon. Hurrikaanit saavat jaetusti kuudenneksi pienimmät kertoimet ennen CHL-kauden alkua.